De Witte School
van Panhuysstraat 19
2203 JN Noordwijk
071-3615000
info@dewitteschool.nl
Contact & Route

Welkom

22-08-2016
Het team van De Witte School heeft er zin in. Maandagmorgen 22 augustus stond een enthousiast team klaar om alle leerlingen en hun ouders te ontvangen.
Nieuw
Tijdens de zomervakantie hebben rietdekkers het dak van de school vakkundig onder handen genomen. Het schoolgebouw ziet er weer prachtig uit.

Niet alleen het dak is tijdens de zomervakantie vernieuwd. In de groepen 6a, 7a, 8a en 7-8 is het oude meubilair vervangen door nieuwe tafels en stoelen. In de kleutergroepen werden vier oude kasten vervangen door nieuwe.

De leerlingen van de groep 5 en 6 hebben vanaf heden allen de beschikking over een Snappet 3.0 tablet. Voorlopig worden de tablets gebruikt tijdens het rekenen. Hoe werkt het? De leerkracht geeft de gewone les-instructie met behulp van het digibord. De verwerking (opgaven) doet de leerling echter via de tablet en niet meer in een schrift. De leerling ziet daardoor meteen of hij/zij de opgave goed heeft gedaan. Is het fout? Dan kan de leerling de opdracht meteen verbeteren. Directe feed-back: niet meer wachten tot leerkracht de antwoorden heeft nagekeken, maar direct zien of je het goed of fout doet. Dit is een enorm verschil met de huidige schriftjes. Kijk voor meer informatie op www.snappet.org.

De leerlingen hebben kennisgemaakt met hun nieuwe leerkracht(-en) en een plekje gevonden in de klas. Ouders kunnen met de leerkrachten kennismaken tijdens de informatieavond op 5 september. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met de leerkracht voor een persoonlijk gesprek.

Team klaar voor de start


Informatieavond
Het team nodigt u van harte uit voor de informatieavond op maandagavond 5 september. U kunt (nader) kennismaken met de leerkracht(-en), ontmoet ouders van klasgenootjes van uw kind(-eren) en krijgt uitleg over het lesprogramma. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en lesmaterialen te bekijken.
 Aanvang 19.30 uur: groep 3, 4, 5 en 6
 Aanvang 20.30 uur: groep 1-2, 7 en 8

Groepsouders
Wat doen groepsouders? Groepsouders regelen een cadeautje voor een groepsgenootje dat lang ziek is, benaderen andere ouders om te rijden, bedenken iets voor de verjaardag van de juf of meester, treden op als woordvoerder als er onder veel ouders een bepaalde wens of zorg leeft … etc. Wij hopen dat er per groep twee ouders bereid zijn om de rol van groepsouder op zich te nemen. Meldt u zich aan bij de leerkacht? 

Gymrooster


Vorige berichten
Fijne vakantie >> lees meer <<
Oranjemarkt >> lees meer <<
Actieve leerlingen >> lees meer <<
Een goed begin >> lees meer <<
December >> lees meer <<
Respect >> lees meer <<
Raar maar waar >> lees meer <<
Een 10 voor De Witte School >> lees meer <<
Schoolzwemmen >> lees meer <<
Nationale helden >> lees meer <<