De Witte School
van Panhuysstraat 19
2203 JN Noordwijk
071-3615000
info@dewitteschool.nl
Contact & Route

Bouwen!

28-03-2019
Woensdag 3 april kunnen ouders en andere belangstellenden de resultaten van het schoolproject 'Bouwen" bewonderen.
Tussen 17.00 uur en 18.00 uur zijn ouders en andere belangstellenden van harte welkom. Er is enorm hard gewerkt en gebouwd en de resultaten mogen er zijn.

Muziek Impuls
Leerlingen van De Witte School genoten donderdag 21 februari van een muzikaal open podium. Mede door de samenwerking met Harmoniekapel Crescendo en de aanschaf van een moderne digitale muziekmethode staat het muziekonderwijs weer stevig op de kaart. In januari mochten leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 zich inschrijven om auditie te doen. De trotse winnaars traden op voor alle leerlingen van de school. De leerlingen genoten van pianospel, dans, een zelf geschreven lied en een Franstalig lied dat door vijf jongens uit groep 8 ten gehore werd gebracht.
 
Muzikale voorstelling 'Op zoek naar de sleutel'
Alle leerlingen uit groep 1 tot en met 4 van De Witte School betraden donderdagavond 21 maart het grote podium in de aula van het Northgo College.  Weken oefenden de leerlingen tijdens de muzieklessen, onder begeleiding van Willeke Kouwenhoven. Het resultaat mocht er zijn.  Samen met de muzikanten van Harmoniekapel Crescendo was de muzikale gezinsvoorstelling "Op zoek naar de sleutel van muziek" een daverend succes. Ouders, broers en zussen genoten van het spontane toneelspel, de blokfluiters, zangers en voorlezers. Elke leerling heeft mogen ervaren hoe het is om voor een volle zaal op een echt podium te staan.

 
Leerlingenraad voor opknappen groene plein
Ongeveer zes keer per jaar vergadert de leerlingenraad van De Witte School in aanwezigheid van de directeur. De leden van de raad, Joey, Xavi, Jade, Vic, Noor Hugo en Noa, denken dat het plein van De Witte School erg zal opknappen als de houtsnippers rond de wilgentunnel worden vervangen door kunstgras. Het bedrag dat zij van de medezeggenschapsraad mogen uitgeven om iets aan de school te verbeteren, willen zij hier graag aan besteden. Op 19 maart vergadert de medezeggenschapsraad en wordt het voorstel van de leerlingenraad besproken.
Kunstgras is duur, zelfs als er gebruik gemaakt wordt van tweedehands kunstgras. Daarom stelt de leerlingenraad voor om op 18 april met alle leerlingen een sponsorloop houden om het bedrag van de medezeggenschapsraad aan te vullen.
De gemeente Noordwijk is benaderd via de website www.verbeterdebuurt.nl en gaat de actie mogelijk ondersteunen.
 
Oranje activiteiten
  • Koningsspelen 12 april |De verjaardag van de koning valt dit jaar in de meivakantie. De koningsspelen worden in heel Nederland gehouden op 12 april. De Noordwijkse gymdocenten hebben voor de leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 sportieve activiteiten georganiseerd op de sportvelden. De leerlingen uit de combinatiegroep 5-6 doen ook mee. Voor de groepen 1 tot en met 5 zijn er 12 april in en rond de school leuke sport en spelactiviteiten. De groepen 1 t/m 4 gaan genieten van een koninklijk ontbijt. De leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 krijgen een koninklijke lunch aangeboden.
  • Oranjemarkt 24 april  Voor alle leerlingen en hun ouders wordt De Witte School op woensdag 24 april omgetoverd in De Oranje School. Kinderen zullen samen met hun meesters en juffen het schoolplein omtoveren tot een grote, oranje vrijmarkt. Daar kunt u samen met uw kind oud speelgoed, andere spulletjes of iets lekkers verkopen. Een spel of grabbelton neerzetten mag ook. De kinderen worden in de klas nog geïnformeerd. De verkoopopbrengst is voor de kinderen zelf en spullen die niet verkocht worden, gaan weer mee terug naar huis. Kleuters kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene verkopen. De markt is op woensdag 24 april van 10.45 uur - tot 12.15 uur. Bij slecht weer wordt de markt in de lokalen en gangen gehouden.
Werken aan kwaliteit
Tijdens een tevredenheidspeiling in april 2018 werd door 32% van de ondervraagde ouders een digitale lijst ingevuld. De respons was helaas iets te laag om conclusies aan te verbinden. Besloten werd om ouders tijdens gesprekken aan het begin van het schooljaar de gelegenheid te geven om verwachtingen uit te spreken en vragen neer te leggen. In alle groepen werd voorafgaand aan de oudergesprekken per e-mail informatie over het schooljaar gedeeld. Deze informatie per leerjaar werd door veel ouders positief ontvangen.
Onlangs is een beknoptere vragenlijst voorgelegd aan alle ouders om nogmaals de tevredenheid te peilen en om te kijken waar de school mogelijk kan verbeteren.Van de 230 ondervraagden heeft 42% gereageerd, waarvoor dank!  Scoren kan nog tot 31 maart. Uw tips en de uitkomsten van de peiling worden meegenomen in de plannen voor komend schooljaar en verwerkt in het schoolplan 2019-2023. Met tips en vragen kunnen ouders vanzelfsprekend ook rechtstreeks bij het team en de directie terecht.
 

Vakantierooster 2019-2020
21-10-2019 t/m 25-10-2019  Herfstvakantie
23-12-2018 t/m 03-01-2020  Kerstvakantie
24-02-2020 t/m 28-02-2020 Voorjaarsvakantie
10-04-2020 t/m 13-04-2020 Goede Vrijdag en Pasen
27-04-2020 t/m 08-05-2020 Meivakantie
21-05-2020 t/m 22-05-2020 Hemelvaart en vrijdag erna
1-6-2020                           2e Pinksterdag
20-07-2020 t/m 28-08-2020 Zomervakantie
 
Bouwen
Op 11 maart werd het schoolproject 'bouwen' geopend door een paar bijzondere klussers. Pas toen de leerlingen het lied "Hup daar is Willem met de waterpomptang" inzetten, werd gestart met de bouwwerkzaamheden. Op de Facebookpagina van De Witte School is een filmpje te zien van deze activiteit.
In de groepen wordt het thema zeer divers uitgewerkt:
De kleuters werken over 'Woeste Willem' en gaan bouwen met allerlei materialen. In groep 3 gaan piraten aan de slag met het bouwen van een hut.
In groep 4 wordt gewerkt over beroemde gebouwen uit verschillende landen met aandacht voor cultuur.
In groep 5 wordt het bouwen van vroeger en nu vergeleken.
In groep 5/ 6 leren de kinderen van alles over het huis van de toekomst.
Groep 6 bouwt aan leesplezier en bouwt een boekenkast.
Groep 7 maakt muurkranten en doet onderzoek naar wereldberoemde gebouwen. In groep 8 staat moderne architectuur centraal.

Open huis
Op woensdag 3 april kunnen ouders en andere belangstellenden tussen 10.00 en 18.00 uur de resultaten bekijken tijdens een open huis.

Gesloten deur
Op 15 maart sloot De Witte School de deuren. Wij zijn trots op onze school, houden van ons vak en willen in de toekomst ook graag goed onderwijs geven. Investeer in onderwijs!Vorige berichten
Gezellige decembermaand >> lees meer <<
Kom erbij! >> lees meer <<
Gruwelijk eng >> lees meer <<
Wij gaan weer naar school >> lees meer <<
Open dag en Wereldmuziek >> lees meer <<
Fijne herfstvakantie >> lees meer <<
Welkom >> lees meer <<
Fijne vakantie >> lees meer <<
Oranjemarkt >> lees meer <<
Actieve leerlingen >> lees meer <<
Een goed begin >> lees meer <<
December >> lees meer <<
Respect >> lees meer <<
Raar maar waar >> lees meer <<
Een 10 voor De Witte School >> lees meer <<
Schoolzwemmen >> lees meer <<
Nationale helden >> lees meer <<