De Witte School
van Panhuysstraat 19
2203 JN Noordwijk
071-3615000
info@dewitteschool.nl
Contact & Route

Gezellige decembermaand

14-12-2018
Gelukkig nieuwjaar!

Het team van De Witte School wenst u een gezond en gelukkig 2019.

Gezellige decembermaand
Team, ouders en leerlingen kijken terug op een gezellige decembermaand. Na het vertrek van Sinterklaas werden de kerstversieringen weer van zolder gehaald. De oudercommissie toverde de school in korte tijd weer om in gezellige kerstsfeer.

Musical Goudeerlijk
Donderdag 20 december genoten alle leerlingen van de musical Goudeerlijk, opgevoerd door het team van De Witte School. Het verhaal in het kort: Het is een drukte van jewelste in het dorpje Kronkelveen. Iedereen is in de weer om het jaarlijkse kerstfeest te organiseren. De burgemeester heeft de leiding maar staat strak van de zenuwen. Elk jaar gaat er namelijk wel iets mis! Zou het dit jaar wél goed komen? Ferry, een vrolijke goudeerlijke jongen die pas nieuw is in het dorp, wil graag meedoen met organiseren. Hij wordt echter niet geaccepteerd door de andere kinderen op school. Dit komt omdat het populairste meisje van de school (Esmaralda) duidelijk laat merken dat ze hem niet mag. Dan valt de avond. Ab Smeerlap, Drikus en Draaikont slaan hun slag! Ze stelen alle kerstversiering, inclusief de gouden piek die bedoeld is voor de Kerstboom op het grote plein. De organisatie van het feest lijkt hierdoor op een fiasco uit te lopen. Uiteindelijk komt het gelukkig allemaal goed en wordt het ook voor Ferry nog een fijne kerst.

  

Kerstdiner
Woensdagavond 19 december kwamen de leerlingen feestelijk gekleed naar school om deel te nemen aan het kerstdiner. Wat zag iedereen er prachtig uit en wat is er weer hard gewerkt om al het lekkers op tafel te zetten. Ouders zorgden voor een heerlijk kerstbuffet.  Meester Eric Diepstraten speelde kerstliedjes op zijn keyboard. Koperblazers van Harmoniekapel Crescendo gaven na afloop van het diner een schoolpleinconcert. De oudercommissie zorgde voor gluhwein voor de ouders. Verjaardag Sinterklaas
Sinterklaas is weer in Spanje. Sinterklaas, zwarte pieten, muziekpiet meester Eric, paardenpiet juf Nathalie en piet Brigit, samen met veel hulpouders, juffen, meesters en stagiaires zorgden jullie voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Wat is er hard gewerkt aan mooie surprises en gedichten!  Allemaal heel erg bedankt!


Kerstdiner
De leerlingen gaan woensdagavond 19 december gezellig met elkaar dineren. Sommige ouders hebben al toegezegd om iets lekkers te maken voor het kerstbuffet. Om 17.15 uur gaan de deuren open. Aanvang diner: 17.30 uur. De oudercommissie schenkt om 18.15 uur glühwein voor de ouders. Eric Diepstraten en Crescendo zorgen voor de muzikale omlijsting. Om 18.30 uur is het kerstdiner afgelopen en zijn alle ouders welkom in de groepslokalen om de kinderen op te halen.

Leerlingenraad
Op 26 november j.l. kwam de leerlingenraad van De Witte School bijeen. Joey, Jade, Xavi, Vic, Noor, Hugo en Noa vertegenwoordigen de groepen 5 t/m 8. Joey is voorzitter. Hugo en Xavi zijn secretaris en maken het verslag van de vergadering.
Met elkaar en met de directeur bespreekt de leerlingenraad wat goed gaat op school en wat anders of beter zou kunnen. In de klas voeren de leden van de raad gesprekken met klasgenoten en met de leerkracht. In elke klas wordt gewerkt met een schrift. In dit schrift mogen de leerlingen tips, tops en vragen opschrijven. De leden van de leerlingenraad nemen het schrift mee naar de vergadering.  
Er is dit schooljaar een geldbedrag beschikbaar gesteld door de medezeggenschapsraad. De leerlingenraad mag een plan bedenken voor de besteding van dit budget. De leden van de raad gaan dit met hun klasgenoten bespreken. De leerlingenraad komt daarna met een plan. Het kan een plan zijn om iets aan aan te schaffen, een activiteit, iets waar de school beter door wordt, iets waar de leerlingen van kunnen leren, iets nuttigs waar anderen iets aan hebben of gewoon iets leuks of iets aardigs?  Het plan wordt voorgelegd aan de medezeggenschapsraad. We houden u op de hoogte.
De volgende vergadering van de leerlingenraad wordt gehouden op maandag 14 januari.


Vorige berichten
Gruwelijk eng >> lees meer <<
Wij gaan weer naar school >> lees meer <<
Open dag en Wereldmuziek >> lees meer <<
Fijne herfstvakantie >> lees meer <<
Welkom >> lees meer <<
Fijne vakantie >> lees meer <<
Oranjemarkt >> lees meer <<
Actieve leerlingen >> lees meer <<
Een goed begin >> lees meer <<
December >> lees meer <<
Respect >> lees meer <<
Raar maar waar >> lees meer <<
Een 10 voor De Witte School >> lees meer <<
Schoolzwemmen >> lees meer <<
Nationale helden >> lees meer <<