De Witte School
van Panhuysstraat 19
2203 JN Noordwijk
071-3615000
info@dewitteschool.nl
Contact & Route

Fijne herfstvakantie

03-10-2016
De eerste acht weken van het schooljaar zijn omgevlogen.
Wat is er hard gewerkt! Het team wenst alle leerlingen en hun ouders een fijne herfstvakantie.

Herfst Natuurspel
In de herfstvakantie, op 19 oktober a.s., wordt het jaarlijkse het jaarlijkse natuurspel in het Nieuw Leeuwenhorstbos gehouden. Het thema van dit jaar is: zintuigen.
Opdrachtkaarten voor het natuurspel zijn verkrijgbaar voor kinderen vanaf 5 jaar tussen 13.00 uur en 14.30 uur bij de ingang van het Leeuwenhorstbos aan het Westeinde. Parkeren kan op een weiland achter de aanmeldingspost. Er mag niet geparkeerd worden langs de weg. Kom zoveel mogelijk met de fiets!
 
Crossen door de bossen
Zondag 30 oktober 2016 organiseert atletiekvereniging 'De Spartaan' in het Keukenhofbos in Lisse de jaarlijkse hardloopwedstrijd 'Crossen door de bossen' voor scholieren.
Deze wedstrijd is speciaal voor leerlingen, docenten en ouders van het basis- en middelbaar onderwijs in de Duin- en Bollenstreek. Voor het basisonderwijs gaat het om kinderen vanaf groep 3.
>> informatie over inschrijven <<

Kinderboekenweek
Op dinsdagmiddag 4 oktober uur openden de leerlingen van De Witte School de Kinderboekenweek met een spetterende dans op het grote schoolplein.

Veel opa's en oma's brachten een bezoekje aan onze school en kwamen gezellig voorlezen in de klas. Namens ale leerlingen en leerkrachten heel erg bedankt!

Op De Witte School worden elk jaar nieuwe boeken aangeschaft die tijdens de Kinderboekenweek in de groepen worden introduceerd. 

In de groepen 4 t/m 8 mochten de leerlingen meedoen aan een voorleeswedstrijd. De winnaars lazen op donderdagmiddag 13 oktober voor in de aula. Voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 was het extra spannend. Alexander van Egmond uit groep 7-8 werd schoolkampioen en vertegenwoordigt De Witte School in februari/maart in de lokale en regionale vervolgrondes die de bibliotheken organiseren.
De leerlingen uit groepen 1 t/m 3 deden mee aan een tekenwedstrijd.

Veiligheid rond school | Bericht van de wijkagent
Kinderen moeten veilig het schoolplein op kunnen lopen. Ter hoogte van het schoolplein aan de zijde van de Akkerwinde en het Irisplein is er een 'stilstaan-verbodzone'. Er ontstaan verkeersonveilige situaties als daar auto's stil en/of geparkeerd staan en autoportieren geopend worden. Het is niet toegestaan om binnen deze zone met een auto (motorvoertuig) stil te staan om kinderen uit te laten stappen.
Door de politie wordt steekproefsgewijs gecontroleerd. Staat hier toch een auto stil, dan wordt er bekeurd. Voor een personenauto bedraagt deze bekeuring 99 euro.
 
De Kiss en Ride zone aan de zijde van de van Panhuystraat is aangelegd zodat auto's daar wel kort stil kunnen staan. De kinderen kunnen dan, eventueel onder begeleiding van de ouders/verzorgers, uitstappen en daarna zelfstandig naar het schoolplein lopen.
Het verzoek is dan ook om tussen 08.15-08.30 uur niet te parkeren op deze Kiss en Ride zone, zodat deze gebruikt kan worden voor direct uit laten stappen van de kinderen.
In de straten rondom de school zijn voldoende parkeerplaatsen waar wel geparkeerd kan worden.

Vorige berichten
Welkom >> lees meer <<
Fijne vakantie >> lees meer <<
Oranjemarkt >> lees meer <<
Actieve leerlingen >> lees meer <<
Een goed begin >> lees meer <<
December >> lees meer <<
Respect >> lees meer <<
Raar maar waar >> lees meer <<
Een 10 voor De Witte School >> lees meer <<
Schoolzwemmen >> lees meer <<
Nationale helden >> lees meer <<