De Witte School
van Panhuysstraat 19
2203 JN Noordwijk
071-3615000
info@dewitteschool.nl
Contact & Route

December

04-12-2015
December is een donkere maand. Met lichtjes en lekker eten maken veel mensen het gezellig en er wordt door velen kerstfeest gevierd.
De leerkrachten vertellen in de decembermaand over verhalen en tradities rond kerst. De kinderen mogen vertellen hoe zij thuis kerstfeest vieren en welke betekenis dit voor hen heeft. Met de kinderen staan wij erbij stil dat vrede en welvaart niet vanzelfsprekend zijn.

Sint
Op vrijdag 4 december vierde Sinterklaas zijn verjaardag op De Witte School. Om half negen stonden alle leerlingen op het schoolplein te wachten op de komst van Sint en zijn pieten.
Luidkeels zongen de leerlingen onder begeleiding van muziekpiet Eric Diepstraten feestelijke Sinterklaasliedjes. Meester Menno vertelde dat Sint een technisch probleem had met zijn auto. Tot grote opluchting van alle aanwezigen kwam juf Tia met haar mini cabrio het plein oprijden. Met open dak, want de staf en mijter van Sint pasten anders niet in het kleine autootje.
Na een hartelijke begroeting ging iedereen naar binnen om daar de verjaardag van Sinterklaas verder te vieren.
Leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 hebben Sinterklaas dit jaar geweldig geholpen. Er waren prachtige surprises en gedichten geproduceerd. Namens Sinterklaas heel erg bedankt!

Schaatsen
Leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 mogen dinsdag 8 en woensdag 9 december een uurtje schaatsen op de schaatsbaan bij het Zuiderbad. Heel luxe, want de firma Beuk heeft een toeringcar beschikbaar gesteld om de leerlingen te vervoeren.

Leerlingenraad
De leerlingenraad vertegenwoordigt alle kinderen van de school en mag meepraten over allerlei zaken die op school gebeuren. Uit de groepen (4), 5, 6, 7 en 8 wordt een leerlingen gekozen, die het leuk vindt om in de leerlingenraad plaats te nemen.

De verkiezing hiervoor wordt samen met de leerkracht geregeld. Ongeveer vier keer per jaar komt de leerlingenraad op initiatief van de directie van De Witte School bij elkaar om te vergaderen. De vergadering wordt voorgezeten door een leerling uit de bovenbouw. De directeur is aanwezig, maar kan bij afwezigheid een ander personeelslid of iemand uit de MR vragen aanwezig te zijn. Uit alle klassen worden dan ideeën ingebracht en daar wordt over gepraat.
 
In de miniraad zitten kinderen uit de groepen 1 t/m 4. Zij hebben vier keer per jaar een kringgesprek onder begeleiding van de leerkracht in hun groep en maken dan met behulp van tekeningen duidelijk wat zij graag anders zouden willen op school. Tijdens de vergadering van de leerlingenraad komen de kinderen uit de miniraad laten zien en vertellen wat hun ideeën zijn. Hoe maken wij de school nog beter en leuker (plein, regels, sfeer, gebouw, toiletten, activiteiten, feestjes, workshops, lessen, materialen….)
 
Leerlingbetrokkenheid is belangrijk. Als leerlingen zich betrokken weten bij het reilen en zeilen van de school, voelen zij zich daar ook meer verantwoordelijk voor.  Ook leren zij dat de vertegenwoordigers in de leerlingenraad daar niet zitten om hun eigen belangen te behartigen, maar dat het gaat om de belangen van alle leerlingen!  De leerlingen van de leerlingenraad ontwikkelen communicatieve vaardigheden. Alle leerlingen ervaren dat er naar hen wordt geluisterd en dat er snel actie wordt ondernomen.
Net als bij de leerlingenraad zorgt ook de miniraad voor betrokkenheid van kinderen bij de school.
 
Leerlingenraad 2015-2016
Eline (groep 8a), Maud (groep 7-8c), Anaïs (groep 5-6), Bo Lin (groep 6), Christiaan (groep 5c), Noan (groep 5a) en Romano (groep 7).

Data sporttoernooien
21 dec. - basketbaltoernooi groep 8 jongens / meisjes
16 mrt. - badmintontoernooi groep 5-8 jongens / meisjes
06 apr. - voetbaltoernooi groep 8 jongens bij v.v. SJC
13 apr. - voetbaltoernooi groep 8 meisjes bij v.v. Noordwijk
18 mei - voetbaltoernooi 4-tegen-4 groep 3-8 bij v.v. SJC
06 jun. - 10 jun. In deze week vaardigheidsdagen groep 6-8

Verzoek schoolbibliotheek
Karin van der Niet zoekt een vrijwilliger voor maandagmiddag van 13.00 uur - 14.45 uur. Wilt u assisteren bij het uitlenen van de boeken of kent u iemand (opa, oma, buurvrouw, tante…..), stuur dan een mail naar bibliotheek@dewitteschool.nl
De leerlingen werken op school met verschillende soorten teksten en boeken. Mooie stripboeken zijn daarom welkom in onze bibliotheek. Wie heeft er nog een paar voor ons?
 
Natte gymnastiek groep 7 en 8
De gemeente Noordwijk faciliteert drie keer per jaar een zwemactiviteit in zwembad Binnenzee voor de leerlingen uit de groepen 7 en 8. De lessen richten zich op veiligheid en het onderhouden van zwemvaardigheid. Omgaan met de gevaren van de zee en wakzwemmen zijn bijvoorbeeld onderwerpen die aan bod kunnen komen.

Ouderbijdrage
Het team kan met uw vrijwillige ouderbijdrage leuke activiteiten organiseren voor de kinderen! Olga Zonderwijk checkt regelmatig of het zwemgeld van groep 2, de overblijf- en ouderbijdragen al zijn overgemaakt. Dank aan alle vlotte betalers! Wilt u a.u.b. controleren of u de bijdrage al hebt overgemaakt?

Vorige berichten
Raar maar waar >> lees meer <<
Een 10 voor De Witte School >> lees meer <<
Schoolzwemmen >> lees meer <<
Nationale helden >> lees meer <<