Schoolzwemmen

01-05-2015
Sinds 1 september 2014 staat schoolzwemmen weer op het lesprogramma van De Witte School.
Elke maandagmiddag wandelen de oudste kleuters in een vrolijke optocht naar zwembad Binnenzee voor de hun schoolzwemles. De kleuters worden verdeeld over drie groepen, zodat de zij hun zwemvaardigheid op eigen niveau verder kunnen ontwikkelen.
Na afloop worden de kleuters door hun ouders bij het zwembad opgehaald.

Dit schooljaar staan er voor de kleuters dertig zwemlessen op het lesprogramma. Zwembad Binnenzee ligt op loopafstand van de school, zodat de kleuters lopend naar de zwemles kunnen.

De Witte School nam dit voorjaar het initiatief om te onderzoeken of schoolzwemmen weer mogelijk is. Het initiatief kwam op een juist moment, want door de opening van het nieuwe zwembad in mei 2014 leefde ook binnen het management van het zwembad en bij de gemeente Noordwijk de wens om zwemonderwijs in schoolverband mogelijk te maken. Een peiling onder ouders leerde dat er veel belangstelling is en zijn ouders bereid om bij te dragen in de kosten. Het zwemmen is niet verplicht, maar vrijwel alle kleuters werden aangemeld om mee te doen.
Later in het schooljaar krijgen de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 thema zwemlessen aangeboden, zodat zij hun zwemvaardigheid kunnen onderhouden. In plaats van een lesuur gym hebben de kinderen bijvoorbeeld 4 weken achter elkaar oefeningen met een thema, zoals wakzwemmen of reddend zwemmen.